De JEBC

De JEBC

Voor het initiatief van de ‘Jan Evertsen BuurtCoöperatie’ (JEBC) heeft UrbanBoost meegewerkt aan de communicatiestrategie. Het idee achter de JEBC was ondernemers en bewoners uit de buurt samen te brengen in een coöperatie. Het geld dat de leden meebrengen kan geinvesteerd worden in leegstaande winkelpanden, de leden kunnen dan hun wensen uiten met betrekking tot het type winkel dat gewenst is in de Jan Evertsenstraat. Met als uiteindelijk resultaat een winkelstraat met een gevarieerd aanbod, waarbij ook startende ondernemers de ruimte krijgen om in een pand te groeien of hun concept uit te proberen.

Voor deze campagne – waarbij UrbanBoost samenwerkte met Iwan Daniëls van Baba Anousch Ontwerpers – zijn makelaarsborden ontworpen welke in de weken voorafgaand aan de informatiebijeenkomst over de JEBC in de winkelstraat op verschillende winkelpanden gehangen.
Daarbij hadden we een groot aantal verschillende versies met namen zoals ‘Milan’, ‘Jasmin’ en ‘Anita’, verwijzend naar buurtbewoners die allemaal een stukje eigenaar zouden kunnen worden van een winkelpand in de straat.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is FB_EVENTHEADER.jpg

Maar zowel de borden als de genoemde website gaven nog geen helderheid over wie er achter de JEBC schuil gingen en wat die precies wilde – de campagne was om te prikkelen, vragen en reacties op te roepen.
Pas één week voor de informatiebijeenkomst werd via de verschillende media kanalen onthuld wat het doel van de JEBC was en werden mensen uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst.

Helaas heeft de coöperatie het niet gered omdat het te lang duurde voordat er een geschikt pand beschikbaar was – ondanks dat er een grote belangstelling was om deel te nemen aan de coöperatie.