Nog 25 dagen te gaan

Nog 25 dagen te gaan

Met nog minder dan een maand te gaan is het aftellen begonnen en zijn de voorbereidingen in volle gang.

De tickets zijn geboekt – 23 november om 11.15 richting Helsinki om van daaruit in één keer door te vliegen naar Chongqing. Met koffers vol ervaringen aan extra bagage zetten we op 24 januari 2015 weer voet aan de grond.

De kracht van de sociale media heeft zich weer eens bewezen. Door in diverse LinkedIn en Facebook groepen te laten weten dat ik er aan kom en wat ik wil gaan doen heb ik inmiddels de eerste afspraken kunnen maken met locals die over Chongqing willen vertellen en/of mij mee willen nemen naar de urban villages.
“Laat maar weten wanneer je er bent'”.

Hier in Nederland ook al vele China-kenners gesproken en volgende week netwerken tijdens tijdens de Dragons Business Club Nederland-China in Amsterdam 😉

Afgelopen maandag mijn prikken gehaald bij de GGD – dat bleek toch minder standaard dan verwacht. Heftig overleg over de naar binnen te schieten medicatie, mijn medicijngebruik kan er toe leiden dat de vaccinaties niet (voldoende) aanslaan. De 19e november – 4 dagen voor vertrek – terugkomen voor bloedonderzoek om te bepalen of ik de volgende dag nog een extra shotje moet hebben ter bescherming.

De crowdfundingactie ‘Stadsmaker in Chongqing’ is vandaag al de grens van 50% behaald gepasseerd, een mooie basis voor de resterende 25 dagen. Maar iedereen is natuurlijk vrij om bij te storten en/of te delen onder vrienden en familie.

IMG-20141030-WA0007_bewerkt

Ook de officiële uitnodiging – noodzakelijk voor de visumaanvraag – is vanuit Chongqing per koerier onderweg naar Nederland. Dat kan natuurlijk niet per mail, Chinezen op de ambassade willen de stempels kunnen voelen en de inkt kunnen ruiken – anders telt het niet. Maar gelukkig hebben ze maar vier werkdagen verwerkingstijd nodig, dus nog geen enkele reden tot paniek.