Van hotpot tot hutspot en van beveiligde chocola tot ‘mobile lanes’

Van hotpot tot hutspot en van beveiligde chocola tot ‘mobile lanes’

Volgende week zondag de 23e om 11.15 is het dan eindelijke zover. Dan vertrekt het vliegtuig richting Helsinki om van daar door te vliegen naar Chongqing. Maandagochtend – Nederlandse tijd – zet ik dan voor het eerst voet op Chinese bodem.

De laatste weken staan volledig in het teken van afronden en voorbereiden.
Afronden in de zin van overdragen van lopende projecten en heel veel afscheidsborrels en -etentjes. Ondanks dat het slechts twee maanden is willen iedereen toch nog even bijkletsen en je alvast nieuwjaar wensen.

Voorbereiden wat betreft papierwerk en vaccinaties, maar ook “Wat ga ik daar nu eigenlijk doen?”. Zoals eerder aangekondigd ga ik me onder andere verdiepen in het fenomeen van Urban Villages en aanverwante onderwerpen zoals hoe burgers/bewoners met deze (gedwongen) veranderingen om gaan. Wat doet je als men zegt dat je huis volgend jaar plat gaat en er geen vervangende woonruimte wordt geregeld zoals in Nederland gebruikelijk is.

Maar ik wil ook alledaagse zaken beschrijven waarover je verbaasd of waar je ter plekke tegenaan loopt.
Denk bijvoorbeeld aan een vergelijking tussen de Chinese hotpot en de Hollandse hutspot
of waarom zijn chocoladerepen in China voorzien van een anti-diefstal tag terwijl die bij ons aan kleding worden bevestigd
en natuurlijk wil ik ook zelf ervaren of mensen met 4G ook sneller lopen op de ‘Mobile Lane’ in Chongqing dan de 3G gebruikers.

Wanneer jij nog tips hebt of suggesties om ter plekke uitgezocht wil hebben laat het dan gerust weten via lex@urbanboost.nl

En mocht je me nog willen financieel willen steunen dan kan dat de komende 10 dagen nog via mijn crowdfundingsite

IMG-20141109-WA0018

security