Viral op LinkedIn – DE BUURTBOEKHANDEL

Viral op LinkedIn – DE BUURTBOEKHANDEL

MAN IS SAMEN MET 220 BUURTBEWONERS EIGENAAR VAN BOEKWINKEL EN GAAT VIRAL – ‘Stel je voor dat je de kans krijgt om een boekenhandel over te nemen met behulp van ruim tweehonderd anderen. Lex vond dit in ieder geval een mooi initiatief en nam samen met 220 andere buurtbewoners De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel U.A. over. Als aandeelhouders zijn zij allen verantwoordelijk voor de boekwinkel. Het is de eerste coöperatieve boekwinkel van Amsterdam en de tweede van Nederland. Het LinkedIn bericht van Lex gaat viral’ – The Best of Social Media (05-09-20)


Eind 2020 is het initiatief gestart om met een coöperatie de buurtboekwinkel De Nieuwe Boekhandel te kopen. Meer dan 200 bewoners en ondernemers gaven gehoor aan de oproep en werden mede-eigenaar van hun eigen boekwinkel. Hoe bijzonder dit is bleek wel toen mijn post op LinkedIn viraal ging [4000+ likes, 300+ comments en 163.000+ (!) views] Vooral dat laatste schijnt heel veel te zijn voor een post op LinkedIn.

Maar belangrijker dan het viral gaan is natuurlijk de coöperatieve gedachten, dat je een winkel met en voor de buurt weet te bewaren en daarmee de lokale economie stimuleert. Dus koop je boeken niet bij bol.com, maar #shoplokaal en #steunjeboekhandel


Post LinkedIn
Nieuwe uitdaging – Ik heb een boekwinkel gekocht !

Samen met nog 220 andere buurtbewoners ben ik sinds vandaag officieel (mede-)eigenaar van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel U.A. – voorheen De Nieuwe Boekhandel door Monique Burger.
Het is de 1e coöperatieve boekwinkel van Amsterdam en de 2e van Nederland.

Monique vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en heeft haar winkel – met een sterke buurtfunctie – te koop aangeboden aan de buurt. Het minimaal benodigde aandelen werd ruimschoots overschreven, waarmee een sterke basis is gelegd voor een succesvolle voortzetting van deze buurtboekwinkel.

Het deskundige en gedreven personeel blijft de winkel runnen zoals zij dat altijd al deden – passievol en met alle aandacht voor de klant.
Als mede-eigenaar mogen we af en toe bijspringen en hebben wij nu nog meer redenen om – bij onze eigen winkel – boeken te kopen.
Naast boeken zal er in de winkel ook ruimte blijven voor literaire bijeenkomsten, signeersessies en vooral ook buurtactiviteiten, waarmee het zijn functie voor de buurt behoudt.

Een prachtig voorbeeld van ondernemen voor en in de buurt wat mij persoonlijk natuurlijk erg aanspreekt.
Kom je je boeken ook bij ons kopen in Amsterdam Bos en Lommer of online.